Belastingadviseur voor belastingen advies

Makkelijk gezegd geeft een belastingadviseur allemaal adviezen als het aangaat op de belasting. Alleen is het niet zo simpel als het lijkt en moet er heel wat kennis achter zitten. Zo een adviseur heeft een heleboel inzichten in deze processen en kan je goed helpen bij alles wat met belastingen te maken heeft. Ook help je als belastingadviseur particulieren en bedrijven om te voldoen aan vele verplichtingen die regels en fiscale wetten opleggen. Belastingen kunnen gewoon hoge kosten zijn voor bedrijven en daarom wil een bedrijf dat zo laag mogelijk houden. Zo een adviseur werkt dus altijd voor cliënten, waarvoor de inzet groot is en zo ook de beste resultaten behaald worden.

Wat doet een belastingadviseur?

Het kan meestal wat verwarrend zijn voor iemand die niet precies weet wat zo een adviseur nou eigenlijk inhoudt. Een adviseur biedt veel verschillende financiële – administratieve diensten aan. Er zitten natuurlijk altijd allerlei belastingtechnische kanten eraan als een bedrijf een nieuw kantoorpand wil kopen of huren. In dat geval zou het heel handig zijn om een adviseur in te schakelen die je helpt met al deze zaken. Ook als een bedrijf bijvoorbeeld een onderneming wil opstarten in het buitenland gelden daar weer andere regels voor belastingen. En is het handig en verstandig om ook daarvoor een adviseur in te schakelen.

Zo een adviseur adviseert altijd volgens zijn/haar beste, financieel voordeligste en makkelijkste oplossing. Zo iemand werkt voor een heleboel verschillende cliënten, bijvoorbeeld kleine ondernemingen, internationaal opererende bedrijven, overheden, vermogende particulieren, organisaties in de gezondheidszorg enzovoort. Zo een adviseur zou ook zelf moeten kiezen met wat voor soort cliënten die wil werken. Want het zou wel eens heel lastig en ingewikkeld zijn om voor veel verschillende cliënten te werken. De meeste belastingadviseurs specialiseren zich dus ook in maar bepaalde werkzaamheden.

Belastingadviseur

Een kantoor of zelfstandig zijn?

Een van de meeste adviseurs werken bij een kleiner of groter kantoor, waar ze meestal eerst gewoon als junior medewerker beginnen. Na een aantal jaren zou het kunnen dat zo iemand zich opwerkt tot senior adviseur en zelfs misschien wel tot partner, dat wil zeggen dat zo iemand dan de mede-eigenaar van het kantoor is. Alleen zou dat dan wel weer acht tot tien jaar kunnen duren. Of je een partner zou kunnen worden hangt sterk af van je inzet, je vakbekwaamheid, de manier waarop je met al je klanten omgaat en natuurlijk ook de omzet die je weet te realiseren. Ook kun je je eigen kantoor beginnen en ben je dan een zelfstandig adviseur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *