Grafisch ontwerp

Grafisch ontwerp Utrecht

 

 

Als je de term grafisch ontwerp Utrecht hoort, gaat er waarschijnlijk geen lampje branden. Veel mensen hebben niet direct een idee wat een grafisch ontwerp is of wat een grafisch ontwerper doet. Toch zijn we allemaal meer dan bekend met het werk van de grafisch ontwerper. Elke folder die we openslaan, elke poster die we zien, elk beeldmerk dat ons in het oog springt en elk boek dat we lezen is namelijk vormgegeven door een grafisch ontwerper. En die vormgeving noemen we het grafisch ontwerp. Het professioneel gebied van grafisch ontwerp is heel breed. Sommige ontwerpers werken zelfstandig, andere ontwerpers zijn in dienst van een reclamebureau of een uitgeverij. We worden dagelijks omringt door grafisch ontwerp en als we onze ogen ervoor openen, kunnen we ons er enorm door laten inspireren.

 

Voorbeelden van grafisch ontwerp

Alhoewel we dagelijks omringt zijn door allerlei grafische ontwerpen, spreken lang niet alle ontwerpen ons direct aan. En lang niet alle ontwerpen zijn zó bepalend en indrukwekkend dat ze een blijvende indruk achterlaten. Maar dat effect kan grafisch ontwerp wel degelijk hebben. Wie is er bijvoorbeeld niet bekend met het werk van Dick Bruna? Zijn stijl herken je direct uit duizenden. En alhoewel Gerrit Rietveld vooral bekend is geworden door zijn meubelontwerpen, zijn ook zijn grafische ontwerpen tijdloos gebleken. De naam Chip Kidd zegt je misschien niet direct iets, maar het logo van Jurassic Park kent werkelijk waar iedereen! En voor meer hedendaagse grafische ontwerpen is Instagram het medium om nieuw werk en nieuwe makers te ontdekken. Hier zijn ontwerpers als Tad Carpenter en Rob Draper bekende namen en hier bewonder je hun veelzijdige werk.

 

Vind een grafisch ontwerper

Ben je op zoek naar een grafisch ontwerper voor een specifieke klus? Bijvoorbeeld voor het maken van opvallende illustraties voor een boek, een brochure of voor het maken van een huisstijl? Dan kun je online zoeken naar een grafisch ontwerper die helemaal past bij jouw wensen, bijvoorbeeld door te zoeken naar een grafisch ontwerper in Utrecht. Of laat je inspireren door het werk van grafisch ontwerpers op Instagram of Facebook. Veel creatievelingen delen hun werk met liefde met het publiek via deze social mediakanalen en het werk dat je vindt als je zoek op #graphic_art of #graphicdesign is indrukwekkend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *