Hoe ziet de evenementenbeveiliging er doorgaans uit?

Grote evenementen moeten natuurlijk op de juiste manier worden beveiligd, maar hoe gaat dit er precies aan toe? Verschillende evenementen worden natuurlijk op verschillende manieren beveiligd, maar de beveiliging ziet er vaak wel ongeveer hetzelfde uit. Indien jij benieuwd bent naar hoe een evenement nou beveiligd wordt, dan is het verstandig om verder te lezen. Hier lees je namelijk exact hoe deze vorm van beveiliging precies werkt. De evenementenbeveiliging is natuurlijk iets heel anders dan persoonsbeveiliging. De beveiliging ziet er dan ook heel anders uit dan andere vormen van beveiliging.

Het buiten de deur houden van drugs en wapens

Om te beginnen is het belangrijk dat drugs en wapens niet mee worden gesmokkeld op het evenemententerrein. Om dit te voorkomen zal de evenementenbeveiliging de bezoekers doorgaans fouilleren. Tijdens sommige evenementen wordt daadwerkelijk iedereen gefouilleerd, maar er zijn ook evenementen waarbij de fouilleringen steekproefsgewijs plaatsvinden. Indien iemand verboden middelen op zak heeft dan zal in veel gevallen de politie worden ingeschakeld. Tijdens veel evenementen wordt het ook verboden om zelf eten en drinken mee te nemen. Hier is de beveiliging vaak minder streng op, in het ergste geval zal je de spullen in de container moeten gooien.

Bij erg grote evenementen is er vaak ook politie aanwezig. De agenten kunnen de evenementenbeveiliging assisteren indien het nodig is. Meestal wordt er goed samengewerkt en worden ernstige overtreders direct aan de politie overgeleverd. Zo zullen wapens bijvoorbeeld absoluut niet toegestaan zijn.

Een oogje in het zeil houden

De evenementenbeveiliging is er ook na binnenkomst nog om een oogje in het zeil te houden. Zo let de beveiliging er bijvoorbeeld goed op of er geen vechtpartijen ontstaan. Vechtpartijen worden meteen opgebroken en lastige mensen worden van het evenemententerrein verwijderd. Door de goede samenwerking tussen politie en beveiliging kan er vaak dezelfde avond nog aangifte gedaan worden. Ook let de beveiliging goed op of er geen mensen zijn die te veel gedronken hebben of op een of andere manier toch drugs in hebben genomen. Doorgaans kiezen evenementenorganisaties ervoor om gebruikers van drugs te gedogen, maar dealers worden altijd aangepakt. Indien iemand er duidelijk slecht aan toe is wordt deze persoon meegenomen naar een EHBO’er.
De evenementenbeveiliging moet dus zeer goed geregeld zijn. Meestal bestaat de beveiliging volledig uit professionals die exact weten hoe een goede beveiliging eruitziet. Op deze manier kan een evenement zonder problemen verlopen. De beveiligers zorgen ervoor dat jij en je vrienden van het festival kunnen genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *