Rebalancing

Van denken naar voelen, van voelen naar zijn. Zo zou je rebalancing het best kunnen omschrijven. Rebalancing is een op het lichaam gerichte benadering die uiteindelijk tot meer zelfinzicht moet leiden. Het leert je te ontspannen van de krampachtige toestand waaraan je in de loop van het leven terecht bent gekomen. Die ontspanning die met rebalancing tot stand moet komen geeft mensen een gevoel van welzijn; het verandert nadrukkelijk onze perceptie en opent nieuwe deuren en dimensies.

Vanuit denken naar bewust voelen naar Zijn

Je bent in een staat van denken en via rebalancing ga je vanuit die situatie naar bewust voelen om vervolgens naar zijn te gaan. Je leert om steeds bewust in je lichaam aanwezig te zijn, denken moet slechts als zogenaamd dienend instrument toegepast worden. Op die manier is elke ervaring in je lichaam meteen ook een opening naar je innerlijke wereld. Je krijgt zo zelfinzicht en voelt vrijheid. Rebalancing raakt niet alleen je lichamelijke spanning, maar raakt ook de geestelijke spanning die daarmee gepaard gaat.

Rebalancing

Eenzijdige mentale benadering: je voelt bepaalde zaken niet

Alles wat we meemaken in ons leven zorgt uiteindelijk voor spieren en weefsels die gespannen raken; iets dat zich vervolgens afzet door heel je lichaam en de basis vormt van de fysieke expressie van ons ego en onze persoonlijkheid. Fysiek kan zich dit uiten in allerlei spanningen en een verkeerde, onnatuurlijke houding. Bovendien ontstaat zo een eenzijdige mentale benadering. Eenzijdig omdat je bepaalde dingen niet wilt of kunt voelen. Met andere woorden: je bent lichamelijk en geestelijk niet vrij. Je verleden beperkt je.

Rebalancing gaat uit van het hier en nu

Rebalancing gaat uit van het hier en nu en steeds wordt gekeken naar wat er nu speelt. Bovendien wordt uitgegaan van de energetische lading van het lichaam. Op de plaatsen waar spanningen en emotionele stress zich in het lichaam nestelt ervaar je stijfheid en zelfs pijn. De behandelaar zoekt en vindt die blokkades in het lichaam, om die vervolgens te proberen los te maken. 

Ontstaan uit de synthese van westers lichaamswerk en een meditatieve benadering

Bij rebalancing is je lichaam de tempel van de ziel en de behandelmethode is ontstaan uit de synthese van westerse vormen van lichaamswerk en de meditatieve benadering van spiritueel meester Osho. In ons land kreeg rebalancing in 1989 pas vaste voet aan de grond en ontstond de Nederlandse rebalancing opleiding, de Rebalancing School voor Lichaamswerk en Bewustzijn

Lees hier meer over rebalancing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *